Cosmetica

banner1

WAAROM EEN CREME GEBRUIKEN?
1. Zonder een crème verliezen we 30 – 40% van de UV-straling, omdat deze niet kan doordringen in een droge huid.

2. De bruining begint zonder een crème na 8 minuten, met een crème al na 3 – 4 minuten!

3. Bij luxe crèmes met Nouritan én Meladark begint de bruining al na 1,5 minuut

4. Met een crème word je niet alleen sneller en dieper bruin, maar blijft de bruine kleur ook 1 tot 7 dagen langer behouden

5. De huid wordt goed verzorgd & gehydrateerd door alle hoogwaardige ingrediënten & complexen.

Bruiningsversnellers

Alle crèmes van Zonnestudio Ibiza voor tijdens het zonnen, bevatten bruiningsversnellers.

Bruiningsversnellers stimuleren de pigmentaanmaak, waardoor u sneller bruin zult worden.

Wanneer u zonder een crème onder de zonnebank gaat, begint de natuurlijke pigmentatie pas na 8 minuten. Met een crème, begint de pigmentatie al na 3 à 4 minuten.

Bronzers

Bronzers werken op de opperhuid, de bovenste dode huidlaag. Ze gaan daar een verbinding aan met de eiwitten van de huid en geven een extra bruining van buitenaf.

Er zijn 3 verschillende bronzers:

DHA bronzer (Dihydroxyacetone)

De sterkste, snelst werkende bronzer, die zorgt voor een verlenging van de kleur van gemiddeld 2 tot 7 dagen. Een DHA bronzer is transparant van kleur. Het kan dus zomaar zijn dat een spierwit product toch heel sterk is aan bronzers. Een DHA bronzer kan vlekken op de huid veroorzaken bij onzorgvuldig smeren. Geef daarom altijd het advies dat de klant zich goed insmeert en na het insmeren de handen goed reinigt met een verfrissingsdoekje.

Daarnaast is nog een belangrijk advies dat de klant 4 uur wacht met douchen na het zonnen. De bronzers hebben deze tijd nodig om een optimale bruining te veroorzaken. Zou u eerder douchen, dan verstoort u het bruiningsproces van de bronzers en heeft u niet het optimale

resultaat. Wanneer u zont met een product zonder bronzers, mag u meteen douchen.

Natuurlijke bronzer

De natuurlijke bronzer wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten als kokos, noten, bessen etc. en wordt altijd gekoppeld aan de DHA bronzer. Samen zorgen zij voor een mooie, diepe goudbruine teint. Een natuurlijke bronzer is een langzame bronzer.

Cosmetische bronzer

De cosmetische bronzer geeft de crème zijn bruine kleur. Hoe meer cosmetische bronzer, hoe bruiner de crème zal zijn. De cosmetische bronzer heeft geen effect op het bruiningsresultaat. U kunt deze zien als een foundation.

Waarom is deze dan toegevoegd zult u zich afvragen.

De cosmetische bronzer geeft uw huid meteen een mooie bruine kleur, waardoor u het “wow”- gevoel onmiddelijk zult ervaren. U heeft meteen de mooie bruine kleur, die u normaliter pas na 3 à 4 uur zou hebben bereikt, wanneer de bronzers hun werk hebben gedaan en u een prachtige bruine kleur hebben gegeven.

Natuurlijk wast u de cosmetische bronzer er tijdens het douchen weer af. Maar heeft u inderdaad 4 uur gewacht met douchen, maakt dat niets uit. U zult zien dat de gewenste bruining dan door de overige bronzers is voltooid en u kunt de cosmetische bronzers dan absoluut weer missen.

Een cosmetische bronzer kan door het na-zweten, afgeven aan kleding.

Dit wast u er gewoon weer uit.

Gaat u bij Zonnestudio Ibiza onder de zonnebank raden wij u dus ALTIJD aan om een goede crème voor gebruik onder de zonnebank te gebruiken. U kunt bij ons altijd een crème in een cupje aanschaffen voor slechts € 2,50. Dit is voldoende voor 1 x zonnen en zo kunt u ook uitproberen welke crème u het prettigst vind en het beste bruiningsresultaat mee bereikt.